Rendementmeting

Bij een rendement meting wordt de ketel van de centrale verwarming, volgens wettelijke normen, gecontroleerd op gasverbruik. Dit wordt gedaan door een rookgasanalyse apparaat (zie foto). Dit apparaat wordt jaarlijks door de fabrikant gekeurd.

De uitslag wordt verwerkt in een rapport, met dit rapport heeft u een goede indruk omtrent de staat van uw ketel. Uit de analyse zal ook blijken of er deugdelijk onderhoud is gepleegd door eventueel vorige eigenaren.

Ook gasleidingen worden gemeten op gasdichtheid, indien herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn, kunnen wij hier vrijblijvend een offerte voor opmaken.

Waneer is een rendementmeting relevant? Indien uw woning voorzien is van een ketel van 6 jaar en ouder. Waarom zou ik een rendementmeting laten uitvoeren?

Dit doet u om de volgende redenen:

  • voorkomen van schade door gasleidingen die niet gasdicht zijn.
  • voorkomen van koolmonoxide vergiftiging
  • het verlagen van het gasverbruik wat u direct geld oplevert
  • het voorkomen van schade aan uw gastoestel door vervuilde branders of onjuiste afstelling.

 

Ook voor koolmonoxide preventie kiest u voor Velutech verwarming en luchttechniek. In de winter is de kans op koolmonoxide groter, omdat u uw toestel in de zomer niet continu gebruikt. Denkt u er daarom aan uw toestel jaarlijks te laten onderhouden.